Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Положен камен-темељац за фабрику код Шида, инвестиција вредна 24 милиона долара

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Републике Србије Александар Вучић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто
Председник Републике Србије Александар Вучић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
У Адашевцима код Шида, мађарска компанија УБМ почиње данас изградњу фабрике сточне хране, инвестиције вредне више од 24 милиона евра, у присуству председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто допутовао је јутрос у Београд, како би са председником Србије Александром Вучићем присуствовао обележавању почетка изградње фабрике УБМ групације из Мађарске.
Инвестиција ће се одвијати у развојном парку од 20 хектара индустријског парка општине Шид – Адашевци, који има повољан географски положај за снабдевање тржишта висококвалитетним крмним смешама и прехрамбеним додацима за животиње.
Најсавременије, аутоматизовано постројење за мешање са годишњим производним капацитетом од 200.000 тона и 30 тона на сат моћи ће да задовољи потражњу за крмним смешама без ГМО, у ринфузи и у врећама, за све три животињске врсте.
Инвестициони програм подржава Влада Мађарске у износу од 6,3 милиона евра, док Влада Србије обезбеђује 2,5 милиона евра.
Инвестицију ће извршити УБМ Фид д.о.о са седиштем у Београду.
УБМ група је на мађарском тржишту водећа компанија за производњу сточне хране, која је у потпуном мађарском власништву. Бави се производњом и дистрибуцијом сточне хране, као и трговином сировина за производњу исте.
Амерички војници на вежбама у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
СВЕТ
Сијарто: Америка жели да распореди своје трупе у Мађарску
Министри спољних послова Мађарске и Русије, Петер Сијарто и  Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
РУСИЈА
Петер Сијарто одликован руским Орденом пријатељства /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала