Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови инцидент на Косову: Обијена српска кућа у селу Ковраге

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуОбијена кућа Мишка Пумпаловића у општини Исток
Обијена кућа Мишка Пумпаловића у општини Исток - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
На простору Косова и Метохије, у општини Исток у селу Ковраге у уторак се догодио нови инцидент, а на мети албанских екстремиста нашла се повратничка породица Мишка Пумпаловића, чија је кућа опљачкана, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Случај се догодио док је Мишко Пумпаловић био на лечењу у централној Србији, а јуче по повратку затекао је обијену кућу, из које су хулигани однели део намештаја, фрижидер, шпорет, веш машину, алат и посуђе.
Породицу Пумпаловић обишао је председник Привременог органа општине Исток Коста Белошевић, који им је пренео и подршку Канцеларије за Косово и Метохију и директора Петра Петковића и истакао да ће му заједничким снагама помоћи да надокнади штету, наводи се у саопштењу.
Повратничка породица Пумпаловић је више пута била на мети напада албанских вандала, а Мишков брат Радоје шест пута је нападнут последњих година, све са циљем да се Срби не осећају безбедно и отерају са свог кућног прага. Њему је Канцеларија помогла да инсталира видео надзор ради повећања безбедности, финансирала градњу капије и помоћног објекта, како би се Радоје осећао безбедније.
Повратничке породице Срба често су на мети напада и о степену њихове угрожености говори и податак да је стопа повратка Срба на КиМ мања од два одсто и најмања је на једном постконфликтном подручју.
Драстичан скок броја напада на Србе и њихову имовину, којих је до сада дупло више него у истом периоду прошле године, јасно указује да је на снази антисрпска хистерија, синхронизована са изјавама политичара из Приштине, са јасном поруком да Срби нису добродошли на својим вековним огњиштима, наводе из Канцеларије за КиМ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала