- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Где прође НАТО, ту безбедност не расте | Свет са Спутњиком

CC BY-SA 2.0 / NATO / Британски војници на војним вежбама НАТО-а у Естонији
Британски војници на војним вежбама НАТО-а у Естонији - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
„Свет са Спутњиком“ анализира какве ће последице украјинска криза имати на НАТО, како свет који себе назива демократским оправдава све присутнији расизам и фашизам, ко ће остати иза нове гвоздене завесе и где је у свему томе Србија.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Понесен тежњом да ширећи се на исток успостави своју доминацију, НАТО обећањима о већој безбедности и демократији која даје потенцијалним новим чланицама – руши безбедност, намеће једноумље и гуши слободу говора. То је изгледа најзад почео да схвата и украјински председник Владимир Зеленски, који се преко ноћи охладио од идеје уласка у Алијансу.
Зеленски је у међувремену дозволио Америка изманипулише њиме и увуче га у сукоб с Русијом, а унутар земље исто чине неонацистичке снаге, у којима је потражио ослонац ради опстанка на власти. Цену за то скупо плаћају Украјинци, али и грађани Европе чији су џепови све празнији због раста цена енергената.
Могу ли из украјинске трагедије поуке извући они који још гаје илузије да НАТО доноси безбедност и да је лек за све бољке? Хоће ли западни центри одговарати за хаос и лудило у које су гурнули Европу, али и свет? Зашто они који себе издају за демократски свет без трунке стида заговарају расизам и фашизам? Хоће ли слободни свет остати иза нове гвоздене завесе коју САД покушавају да подигну? Како ће у свему томе проћи Србија?
У емисији „Свет са Спутњиком“ о овој теми говоре Небојша Човић, бивши вицепремијер Србије и бивши шеф Координационог центра за Косово и Метохију, и Бранко Влаховић, дугогодишњи дописник „Новости“ из Москве.
Где прође НАТО, ту безбедност не расте | Свет са Спутњиком
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала