Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тиодоровић: Укидају се ковид пропуснице, не можемо рећи да су биле од велике користи

© Sputnik / Лола ЂорђевићДр Бранислав Тиодоровић
Др Бранислав Тиодоровић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Члан кризног штаба за борбу против епидемије корона вируса, епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је вечерас да ће ковид пропуснице бити укинуте јер, како је објаснио, "не можемо рећи да су биле од велике користи", као и да ће још неке мере бити ублажене.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Он је за Танјуг рекао да ће медицински део кризног штаба тражити да се укине карантин за оне који су били у контакту са инфицираном особом, а немају никакве симптоме ковида-19.
"Треба разликовати карантин од изолације. Изолација мора да остане поготово за она лица која имају симптоме болести јер се на тај начин смањује могућност ширења заразе", рекао је доктор Тиодоровић и истакао да се мере не смеју у потпуности укидати, као што је то учињено у неким земљама у којима је након тога дошло до пораста броја новоинфицираних.
Он је предочио да неке друге мере морају остати на снази, као што су нпр. обавезно ношење маски у јавном превозу и на јавним местима, држање прописане дистанце у затвореном простору и обавезна дезинфекција, иако се у Србији смањује број нових случајева ковида-19 који сада износи око 20 одсто од броја тестираних.
"Вакцинација је једна од мера која се мора и даље примењивати, посебно када је реч о здравствено осетљивијим и угроженим деловима популације, као што су старија лица и хронични болесници и то без обзира на узраст", упозорио је епидемиолог и нагласио да је омиркон сој слабији од претходних варијанти корона вируса, али је подједнако опасан за старије особе и за оне који болују од хроничних обољења.
Ред испред ковид амбуланте - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
ДРУШТВО
У Србији још 2.377 нових случајева корона вируса, преминуле 24 особе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала