- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Албанска полиција применила силу против демонстраната на протесту због поскупљења горива

CC0 / Pixabay/Bernd Schray / Бензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Албанска полиција применила је силу против демонстраната у Тирани који су протестовали због раста цена, пре свега, горива, пренео је портал издања „Албанијан Дејли Њуз".
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Протести због поскупљења у Тирани резултирали су сукобом с полицијом, која је применила силу и почела да приводи демонстранте. Грађани су се окупили увече испред кабинета премијера Едија Раме, пошли у мирну шетњу главним улицама и блокирали кружни ток", саопштио је портал, који је поставио и видео снимак инцидента.
Председник Албаније Илир Мета позвао је у четвртак власти у земљи да зауставе раст цена горива након што је цена литра бензина премашила 2 евра. Према његовим речима, грађани са минималном зарадом од 238 евра месечно и око 40 одсто становништва са примањима мањим од 5,5 долара дневно, плаћају гориво више него у земљама ЕУ. У Албанији 1 литар бензина у четвртак кошта 2,2 евра.
Мета је такође изјавио да, иако је према подацима „Глобал Петрол Прајс" цена горива у региону мања него у Албанији, за сада није усвојен никакав антикризни пакет помоћи, за разлику од суседних земаља.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Влада Србије ограничила цену горива на још 30 дана
Кукуруз - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Влада Србије донела одлуку: Забрана извоза брашна, пшенице, кукуруза и уља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала