- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски експерт: Европска унија хоће да искористи Русију као „банку крви“

© Sputnik / Валериј Шустов / Уђи у базу фотографијаСофија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Европска унија хоће да искористи Русију као „банку крви“, јер у исто време увози руске енергенте и наставља да уводе санкције Русији, сматра бугарски економиста Григор Саријски.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Намере колективног Запада се своде на то да се Русија искористи управо као ‘банка крви’, односно, као извор сировина захваљујући којима Запад зарађује стварајући још вреднији производ“, изјавио је експерт.
Лидери ЕУ у овој ситуацији имају могућност да говоре оно што се допадне локалном бирачком телу, мада је јасно да ће крајња позиција бити онаква какву је види Немачка, сматра Саријски. Притом, Пољска је, наводи експерт, изјавила да може да замени руски гас балтичким гасом, који за сада постоји само на папиру.
То је речено само зато што је било одмах јасно да неће бити забране на испоруку руског гаса, сматра економиста и додаје да је бугарски премијер Кирил Петков раније изјавио да Бугарска не може да дозволи себи да се одрекне руских енергената.

„На крају, Немачка више од остатка Европе зависи од увоза руског гаса и нафте. Тако да је још раније постало јасно да санкције, које доводе до ограничења таквог ресурса, неће бити наметнуте“, изјавио је Саријски.

Други експерт из области економије Евгениј Кињев сматра да дугорочно, земље ЕУ, међу њима и Бугарска, могу пронаћи алтернативу руском гасу и додаје да ће се крајем године показати сасвим друга слика на тему зависности Европе од руског гаса.
Налазиште нафте у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Турска: Санкције против Русије имаће погубан утицај на светско тржиште нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала