Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Харадинај: Ако српски војници уђу на КиМ, Београд ће бити бомбардован

© AP Photo / Michaeld CorderРамуш Харадинај у Хагу
Рамуш Харадинај у Хагу - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај сматра да се не могу поредити рат на Косову и Метохији и рат у Украјини и тврди да би Београд био бомбардован уколико би српски војници ушли на територију Косова и Метохије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

"Знам да Американци не дозвољавају ниједном српском војнику да изврши инвазију на територију Косова. Знам да ће Београд бити бомбардован уколико се тако нешто деси, као што је био 1999. године. Српско руководство то врло добро зна. Ако српски официр прође кроз територију Косова, Београд ће бити бомбардован, а не нека друга територија", рекао је Харадинај за РТВ Дукађини, а преноси Репортери.
Харадинај тврди и да председник Србије Александар Вучић и Србија немају храбрости да интервенишу у овом тренутку на северу КиМ због, како је навео, "међународних гаранција".
"Ако би се то десило онда би цео свет знао да Вучић то ради у служби Русије. Ако не могу да нађу решење за Русију, Запад је прилично добар у налажењу решења за Србију, као што су урадили 1999. године", рекао је Харадинај.
Харадинај је рекао да Београд зна да је, како је навео, "Косово подручје одговорности Америке, Велике Британије и других".
Он је рекао и да Русија има утицај у неким деловима Балкана, али тврди да нема на КиМ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала