- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Тврдња Украјине да Русија не поштује прекид ватре је подла лаж

© Sputnik / Оливера ИкодиновићКолоне избеглица из Донбаса непрестано пристижу у Русију.
Колоне избеглица из Донбаса непрестано пристижу у Русију. - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Тврдње Кијева да Оружане снаге Русије, наводно, не поштују прекид ватре у циљу формирања хуманитарних коридора, су подла лаж, саопштио је шеф Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„На јучерашње тврдње украјинских власти да Оружане снаге Русије, наводно, не поштују прекид ватре, као и о наводном, блокирању многих аутомобилских колона и хуманитарног терета, ми одговорно изјављујемо да је то још једна подла лаж и провокација званичног Кијева“, рекао је Мизинцев.

У извештају Министарства одбране Русије се наводи да је Русија без учешћа Кијева из опасних зона Украјине евакуисала више од 187 хиљада људи, више од 2,6 милиона људи се обратило са молбом за евакуацију, као и да је Русија у Украјину доставила 1.400 тона хуманитарне помоћи.
Како наводи Министарство одбране Русије неонацисти су заробили више од седам хиљада страних држављана из 21 земље, а радикали настављају да убијају и држе у заточеништву као живи штит више од 4,5 милиона цивила.
Како је рекао Мизинцев данашња операција отварања хуманитарних коридора није имала великих резултата и то поново кривицом Кијева, који је притом дозволио да се пуца на људе који покушају да се евакуишу у Русију.
Он је додао да становнике и даље нико не информише о постојању хуманитарних коридора, а они који за њих сазнају не могу до њих да дођу због масовног терора кијевских власти.
Мизинцев је подсетио да се Русија 9. марта обратила Кијеву са иницијативом да се 10. марта од осам сати по средњеевропском времену отвори 14 хуманитарних коридора, да се спроведе евакуација цивила и странаца из Кијева, Чернигова, Суме, Харкова и Маријупоља и то по два коридора из сваког града према Русији.
Предложено је да се организује по један хуманитарни коридор из градова Енергодар, Волноваха и Изјум преко територија које контролишу кијевске власти.

„Лов“ на руске новинаре

Шеф Националног центра за управљање одбраном Русије је истакао да је на руске новинаре, који откривају праве детаље о хуманитарној ситуацији у зони специјалне војне операције, неонациста Берјоза спровео „тотални лов“. О томе је, према његовим наводима, објављено и у медијима.
Руска војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Руска војска: Кијев је дозволио националистима да пуцају на људе који беже у Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала