- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поповићу бронза у Риму

© Фото : Приватна архиваМладен Поповић
Младен Поповић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Младен Поповић освојио је бронзану медаљу на међународном такмичењу у бразилској џију-џици.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Домаћин првенства је Рим који од 15-20.фебруара окупља најбоље борце и такмичаре ове древне борилачке вештине.
Златну медаљу категорије до 94кг љубичастог појаса освојио је Рамон Шунк из Бразила. На путу до одличја, Београђанина који је сада део једног од најбољих борилачких клубова у Европи, Миланимал, чекали су борци из целог света, године посвећености професионалном спорту и како сам наглашава савети најбољих тренера са наших простора.
„Моји тренери из Београда Вук и Немања Алексић и школа ВИН бјј су ме научили најважнијим вредностима које су база свих добрих спортских резултата. Таленат је потребан, вештину и снагу стичете на редовним тренинзима, али без јаког менталног склопа и снаге воље ниједан успех или победа нису одрживи“, нагласио је Младен.
Он је додао да је у претходним годинама на такмичењима и тренинзима у Србији упознао одличне борце и да домаћа школа спорта ствара такмичаре који могу да изађу на партер најбољима на свету.
Бразилска џију-џица је пореклом из Јужне Америке и дели се на две гране, са и без кимона, ги и но ги. Но ги је познатији као греплинг, који је нераздвојни део техника у ММА.
У стојећем ставу најчешће се користе технике бокса, кик бокса и каратеа, за обарање противника рвачке и џудо технике, а за рад у партеру искључиво греплинг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала