- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„На свету постоји само једна Кина“: Порука Пекинга у вези са Тајваном

© REUTERS / EVGENIA NOVOZHENINAКинеске заставе
Кинеске заставе - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Кина је чврсто посвећена мирном поновном уједињењу са Тајваном и никада неће толерисати тајванску „независност“, рекао је данас портпарол кинеског министарства одбране Ву Ћијан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

"Чврсто смо посвећени мирном поновном уједињењу на основу принципа ''једна земља, два система''. Учинићемо све напоре да мирно поново ујединимо обе стране Тајванског мореуза, али никада нећемо толерисати сепаратистичке снаге које траже независност Тајвана, покушавајући да поделе отаџбину“, поручио је Ву.
Нагласио је да на свету постоји само једна Кина, да је Тајван њен саставни део, а да сународници са обе стране Тајванског мореуза деле заједничку судбину и „браћа су по крви“.
Према његовим речима, питање Тајвана је искључиво унутрашња ствар Кине, а страно мешање је неприхватљиво.
„Што више САД и Јапан праве буку око питања Тајвана, то ћемо жешће деловати да заштитимо национални суверенитет и територијални интегритет“, закључио је Ву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала