- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како без незаменљивог – све очи упрте у црно-белог „младог лава“

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМарко Миловановић
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Партизан у меч сезоне са холандским великаном Фејнордом у осмини финала Лиге конференција (18.45) улази без гол-машине Рикарда Гомеша због суспензије. То ће по свему судећи бити прилика за „младог лава“ Марка Миловановића да још једном покаже раскошан таленат онда када је најтеже.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Репрезентативац Зеленортских Острва, чини се, престрого је искључен због два жута картона у реваншу са Спартом из Прага, па сада мора „на хлађење“ и неће моћи да помогне екипи.
Власник чак 27 голова за црно-беле у свим тамичењима бодриће са трибина екипу, а шансу би требало да добије 18-годишњи Марко Миловановић, момак којег многи пореде са његовим идолом Александром Митровићем, за којег су одбијени милиони у зимском прелазном року, јер би Партизан у будућности могао далеко више да заради поменутим „ковертирањем потеза".
Станојевић не кука због кадровске ситуације која је далеко од сјајне, почев од суспензије Рикарда, преко повређеног и оперисаног Данила Пантића, па све до ровитог Марка Јевтовића који је био планиран за стартера, али је грип утицао да се таква стратегија изјалови.
Место међу стативама поново ће бити резервисано за Александра Поповића који је у Европи имао неколико фантастичних мечева, па му кикс из дербија са Црвеном звездом када је код првог гола неспретно интервенисао, Станојевић није узео за зло.
Једна промена очекује се у последњој линији и она је проузрокована бледим издањем у 166. вечитом дербију. Очекује се да ће се Немања Милетић преселити на клубу, а да ће бедем испред Поповићевог гола чинити Марко Живковић на позицији десног бека, срце одбране чиниће Игор Вујачић и Синиша Саничанин, док ће по левој страни дејствовати Слободан Урошевић.
Када је везни ред у питању Милош Јојић и Саша Здјелар биће два „осигурача“, а испред њих ће дејствовати Бибрас Натхо као организатор игре, док ће по крилима дејствовати два најбржа фудбалера црно-белих – капитен Лазар Марковић и Квинси Мениг.
Маркец ће десно, Холанђанин лево, а у самом шпицу напада очекује се Марко Миловановић.
Млади нападач био је стрелац против Анортозиса (1:1) у ремију који је обезбедио европско пролеће у Хумској, па сада остаје да се види како ће се снађи у судару са дефанзивцима Фејнорда.
Партизан ће заграти у својој препознатљивој формацији 4-2-3-1, док ће Холанђани остати доследни својој нападачкој фудбалској филозофији и тактици 4-3-3. Ипак, далеко од тога да и њима „цветају руже“ када је расположиви играчки кадар у питању.
Неће бити прве звезде Гуса Тила који одрађује суспензију, баш као и Гомеш, што је свакако фантастична вест за Партизан.
Ипак, далеко од тога да се игра клуба из Ротердама „врти“ око једног човека. Ту су Колумбијац Синистера, Иранац Јаханбакша, Јенс Торнстра, Дезерс...
Свестан је Станојевић тежине препреке пред којом се нашао „парни ваљак“, али је исто тако свестан и компактности свог тима. Не рачунајући лош дан у дербију, проузрокован умором и згуснутим распоредом, црно-бели су добили све утакмице у пролећном делу, како у Суперлиги, тако и у Европи и на томе шеф клуба из Хумске улице гради оптимизам.
Презадовољан сам формом своје екипе, осим дербија који смо лоше одиграли. Свака утакмица доноси нешто ново. Ми смо на једном високом нивоу и сада могу да кажем да сам поносан на све што смо урадили. Не очекујем дефанзивну оријентацију Фејрнода. Холанђани су опасан тим са 20 удараца ка голу ривала током меча. Негују свој стил на којем год терену да играју. Подједнако су опасни са свих страна, изузетно су покретљиви. Више волим да играм против екипа које немају толико изражену офанзивну оријентацију. Тешко је играти против Фејнорда јер може да вас угрози у сваком тренутку са свих страна“, опрезан је Станојевић.
Оно што радује Станојевића и црно-беле фудбалере је што би требало да имају јак ветар у леђа с трибина. Познато је колики утицај на екипу у оваквим утакмицама могу да имају навијачи.
Пред црно-белима је први од два меча истине, с тим што ће у овом првом морати како знају и умеју да надоместе изостанак „незаменљивог“ Гомеша, а онда их кроз седам дана очекује „пакао“ на стадиону Де Кајп на којем Фејнорд игра домаће утакмице.
Потпуно реално је очекивати да ће на чувеном „тигању“ пасти одлука о томе коме ће припасти све, а ко ће окончати европску причу.
Чувени дански фудбалер Брајан Лаудруп на Светском првенству 1998. године - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
„Нестала ми је боја с лица, једва сам дошао себи“: Легенда се сећа Београда и 30 година касније
 Спортски поздрав тренера Дејана Станковића и Александра Станојевића - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Партизан и Звезда играју за себе, али и за Србију
Олигарх Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Британци увели санкције, Абрамович не може да прода Челси
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала