- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска амбасада потврдила: Стотинак америчких држављана учествоваће у рату против Русије

CC0 / Pixabay/Military_Material / Амерички војник
Амерички војник - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Око 100 америчких држављана одабрано је за учешће у војним операцијама у Украјини, укључујући ветеране Авганистана и Ирака, изјавио је војни аташе украјинске амбасаде у Вашингтону, генерал-мајор Борис Кременецки.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„До сада је одабрано отприлике 100 америчких држављана. Међу њима су ратни ветерани у Ираку и Авганистану, који имају искуство у борбама, као и пилоти хеликоптера“, рекао је аташе, преноси АП.
Како је објаснио, око 6.000 људи је од почетка руске операције у Украјини било заинтересовано за могућност да оду у ту земљу као добровољци, од којих су већину чине амерички држављани.
С тим у вези, генерал-мајор је додао је да је половина њих брзо одбијена и да није стигла ни до разговора преко „Зума“ јер нису имали потребно војно искуство, имали су кривични досије или нису били квалификовани из других разлога, попут година. Што се тиче неких, амбасада није могла да изврши адекватну проверу, међутим Кременецки није открио саме методе.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Министарство одбране Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Запад би да оствари машту предака: Распарчати Русију, бацити је на колена и раздвојити од Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала