- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Улазак у Црну Гору могућ и без ковид потврда

© Sputnik / Александар МилачићЦрна Гора - граница
Црна Гора - граница  - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Влада Црне Горе одлучила је да, услед повољније епидемиолошке ситуације, од сутра додатно ублажи мере, што, између осталог, значи да се укида обавеза поседовање ковид потврда за улазак у Црну Гору.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Мере ће важити од сутра, 11. марта до 25. марта, саопштио је на конференцији за новинаре директор Института за јавно здравље Црне Горе Игор Галић.
Према његовим речима, укида се обавеза поседовања ковид потврда за улазак у Црну Гору, уз придржавање основних епидемиолошких мера.
Како прецизирају подгорички медији, ковид потврде више неће бити потребне ни за боравак у установама културе, у угоститељским објектима, у објектима који организују игре на срећу, у спортским објектима, као и на отвореном и у затвореном простору.
Поседовање ковид потврда неће се више захтевати ни за улазак у фитнес центре и теретане, у дечије играонице, као и за присуство и боравак на окупљањима на затвореним јавним местима (јавне приредбе, политички и приватни скупови, прославе, журке, свадбе, као и друге манифестације).
Број посетилаца јавним приредбама и осталим манифестацијама на отвореном повећава се са 50 на 100, а дозвољава се примање саучешћа и обављање сахране, уз присуство највише до 100 особа.
Дозвољава се организација забавних, спортских и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима (луна парк, рингишпил, групни тренинзи, клизалишта...) уз присуство највише до 100 особа. На снази остаје мера ношења маски, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала