- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Црне Горе данас потврђује санкције за 690 руских држављана 70 привредних друштава?

CC0 / Balkan Photos / Црна Гора и Русија - илустрација
Црна Гора и Русија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Влада Здравка Кривокапића данас ће усвојити документ о увођењу санкција за око 690 руских држављана и више од 70 привредних друштава, пишу црногорски медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Замрзавање средстава и економских ресурса руских правних и физичких лица у Црној Гори укључује попис имовине и запљену, забрану продаје, залога, рентирања…
Министарство вањских послова, по Закону о међународним рестриктивним мјерама, предлаже рестриктивне мјере које Влада мора званично потврдити прије имплементације.
Након одлуке, Влада шаље списак мјера државним институцијама које су задужене да их спроведу. Тај списак се стално допуњава.
Након потврђених мјера, сви државни органи поступају у складу са својим надлежностима.Тако ће примарни дио посла имати Управа за катастар и државну имовину Црне Горе која ће дјеловати према непокретностима лица на које се санкције односе и повезаних лица.
Након потврђених мјера, сви државни органи поступају у складу са својим надлежностима. Министарство унутрашњих послова биће задужено да у складу са извјештајима Агенције за националну безбједност (АНБ) такође води управни поступак, у смислу провјере и евентуалног отказивања гостопримства у Црној Гори.
Санкције ЕУ, на чије се спровођење обавезала Црна Гора, поред замрзавања средстава и економских ресурса, обухватају и затварање ваздушног простора за руске авионе, те забрану руских владиних медија.
Пошто је јуче из ЕУ јуче поручила да подстиче Владу Црне Горе да предузме неопходне одлуке како би се обезбиједио правни основ за спровођење санкција које се односе на забрану руских медија „Раша тудеј” и „Спутњик“.
У инструирању и у хајци на руске медије истиче се портал Стандард који је упутио питања Влади Црне Горе, Министарству јавне управе, дигиталног друштва и медија, као и Агенцији за електронске медије, да ли је ова одлука донијета, када ће се спровести и шта се чека?!
Док влада не донесе одлуку о забрани ових медија АЕМ нема овлашћења да спроведе санкције.
Скуп подршке Русији у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РЕГИОН
„Моли се Богу и држи се Русије“: Скуп подршке Русији у Подгорици /видео, фото/
Зграда Патријаршије - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СВЕТ
Брисел ударио на СПЦ због Русије
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РЕГИОН
Најава забране руских рада медија у Црној Гори пут у једноумље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала