- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски: У Украјини није развијано хемијско и друго оружје за масовно уништење

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Председник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
У Украјини није развијано хемијско нити неко друго оружје за масовно уништење, а лабораторије у земљи остале су из совјетских времена и баве се „обичном науком“, изјавио је председник Украјине Владимир Зеленски у најновијем видео-обраћању.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Већина (лабораторија)... остала је из совјетских времена и бави се конвенционалном науком. Конвенционалном, а не војном технологијом“, рекао је Зеленски у говору објављеном на његовом каналу на Телеграму.
„Ми смо адекватни људи. Ја сам председник адекватне земље, адекватног народа... Нико не развија на нашем тлу никакво хемијско или било које друго оружје за масовно уништење“, истакао је он.
Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму. Русија у вези са чињеницама о војним биолошким активностима САД у Украјини не искључује могућност покретања механизма консултација у оквиру Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Коментаришући информације о биолошким лабораторијама које финансирају САД у Украјини, портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан позвао је Вашингтон да разјасни своје активности о биолошкој милитаризацији у земљи и иностранству.
Лаборант у микробиолошкој лабораторији  - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Откривена документа тајних служби: Где су све Американци испитивали корону са слепим мишевима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала