- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бајден: Америка ће избегавати директан конфликт са Русијом

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће избегавати директан конфликт са Русијом, јер би то значило трећи светски рат, изјавио је амерички председник Џозеф Бајден и додао да Украјина свакога дана добија наоружање из Америке.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Он је навео и да Украјина свакога дана добија нове партије наоружања из Америке, као што су противтенковски и противваздухопловни системи.

„САД су прошле године послале Украјини помоћ у сфери безбедности већу од милијарду долара, укључујући противтенковске и противваздухопловне системе. Нове партије наоружања стижу свакога дана“, рекао је Бајден.

Бајден је навео да намерава да одмах потпише нацрт буџета који је одобрио Конгрес до краја фискалне 2022.године, а који укључује пакет војне, хуманитарне и економске помоћи Украјини за рекордних 13,6 милијарди долара.
Он је додао и да ће САД примати избеглице из Украјине.
Амерички председник је саопштио и да ће Америка увести нове санкције Русији на увоз и извоз и допунске санкције против руских представника. Поред тога забраниће увоз алкохола, брилијаната и морских производа из Русије. Уједно је декретом забранио продају или друге испоруке доларских новчаница у Русију.
Он је додао да ће Сједињене Америчке Државе, заједно са чланицама Групе седам (Г7) и Европском унијом укинути трговинске повластице Русији.
Подсетимо, раније су САД забраниле увоз нафте, гаса и угља из Русије.
Запорошка атомска централа под контролом руске војске - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Амерички Конгрес усвојио закон о забрани увоза руских енергената
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала