- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик након састанка са Лајчаком: Српска остаје неутрална по питању Украјине

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик првог дана Дипломатског форума у Анталији састао се са Мирославом Лајчаком, изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине, са којим је разговарао о ситуацији у БиХ, али и о стању у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Република Српска је неутрална по питању Украјине и остајемо при томе. Имамо апсолутно позитиван став према украјинском народу, жао нам је због страдања, али исто тако мислимо да је овај сукоб резултат глобалног превирања, које се додирује у Украјини између Запада, НАТО-а и једне одбрамбене позиције коју сама Русија има, и то сви виде. Украјина је ту више колатерална штета“, рекао је Додик.
Додик је истакао да је, осим о рефлексима кризе на економију са Лајчаком разговарао и о политичким темама у БиХ и на Балкану, преноси РТРС.
„Ово је била прилика да му објасним неке наше ставове. Један хистерични приступ који бриселска администрација има према БиХ у настојању да прикаже све црно белим. Они и наше настојање да се понашамо у складу са Уставом у суштини проглашавају антиуставним. Моја улога је била да објасним да то није тако. Оно што ми радимо је све поткрепљено уставном позицијом. Ми ћемо наставити са том политиком и нећемо подлећи тој једној општој хистерији, која је и сад због сукоба у Украјини“, поручио је Додик.
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик првог дана Дипломатског форума у Анталији састаће се и са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем, високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и председником Словеније Борутом Пахором.
Протоколом је планиран радни доручак Додика са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.
На форуму учествује и бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић , као и председник Србије Александар Вучић.
Додик и Џаферовић , према програму самита, обратиће се у суботу, 12. марта, у оквиру панела лидера „Будућност БиХ“, најављено је из Председништва БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала