- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генерални секретар НАТО-а: Нико не жели санкције Русији, оне утичу на све

© AP Photo / Vesa MoilanenГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да је увођење санкција Русији подршка коју земље чланице алијансе пружају Украјини у тренутној ситуацији, али је нагласио да те мере утичу на све.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Уводимо невиђене санкције Русији... Нико не жели ове санкције, оне имају утицај на цео свет, укључујући и земље које уводе те санкције. Али, у исто време, ми смо дужни да одговоримо", рекао је Столтенберг на Дипломатском форуму у Анталији,одговарајући на питање да ли оштре санкције Русији могу да поврате мир.
Генерални секретар НАТО-а је, такође, рекао да алијанса никада није тврдила да је чланство Украјине „неизбежно“ и да је питање блиске будућности.
„Одлука да ли ће ући у НАТО је на Украјини. Поред тога, на тридесет чланица алијансе је да одлучи да ли је Украјина спремна за чланство. Одавно је очигледно да чланство Украјине није нешто неизбежно , а ненешто што би требало да се деси у блиској будућности. Реч је о принципу права сваке земље да сама одлучује", рекао је Столтенберг.
Према његовим речима, алијанса неће одустати од политике „отворених врата“.
„Политика отворених врата НАТО-а не утиче само на Украјину. Шведска и Финска, које нису чланице НАТО-а, такође се категорички противе одлукама да се алијанса не шири", нагласио је Столтенберг и додао и да „Русија мора да поштује независно право слободних земаља да уђу у НАТО“.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Путин: Има напретка у преговорима са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала