- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Између таме и пораза - гледаћемо веома моћног Вејдера

© AFP 2023 / JOSH EDELSONРатови звезда
Ратови звезда - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Тек што смо се вратили са Татуина у серији „Књига Бобе Фета“, а већ се спремамо да поново посетимо ову пустињску планету јер прогнани џедај Оби-Ван Кеноби добија сопствену серију са Јуаном Мекгрегором у главној улози.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Радња серије „Оби-Ван Кеноби“ почиње 10 година након драматичних догађаја у „Ратовима звезда: Освета Сита“ где се Оби-Ван суочио са највећим поразом, падом најбољег пријатеља и шегрта Анакина Скајвокера који је постао зли Лорд Дарт Вејдер.
Серију режира Дебора Чоу, која је режирала неколико епизода „Мандалоријанца“, а најављује се и повратак Хејдена Кристенсена као Дарта Вејдера.
О лику Оби-Вана, који је после издаје Анакина Скајвокера сломљен и изгубљен, Мекгрегор је рекао:
„Он је сломљен човек након онога што се догодило са џедајима на крају треће епизоде, али и чињеницом да је Анакин отишао на тамну страну. Кеноби осећа огромну одговорност и кривицу због тога“.
Хајден Кристенсен који се, после „Освете Сита“ враћа у улози Дарта Вејдера, рекао је да је било невероватно искуство поново играти овог лика.
„Наравно Анакин и Оби-Ван нису били у најбољим односима када смо их последњи пут видели... Биће занимљиво открити шта је невероватна редитељка попут Деборе Чоу спремила за све нас. Узбуђен сам што ћу поново радити са Јуаном. Добар је осећај вратити се“, истакао је Кристенсен и додао:
„Гледаћемо веома моћног Вејдера“.
Глумци Џоел Еџертон и Бони Пис поново ће заиграти у улози ујка Овена и тетке Беру који на Татуину одгајају Лука Скајвокера далеко од злог оца Дарта Вејдера.
Судећи по трејлеру, задатак Оби-Вана је да из далека штити младог Скајвокера, а за то време ловци на џедаје покушавају да елиминишу преживеле из реда џедаја и лоцирају Оби-Вана и Лука.
За сада је најављена једна сезона која ће бројати шест епизода, а емитовање прве епизоде заказано је за 25. мај.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала