- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некрунисани „краљ деветки“ знао је шта ће се догодити: „То је моја прича“

© AP Photo / Manu FernandezДавид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
У свету фудбала вечита је дилема ко је најбољи нападач, а последњих година издвајају се два имена – Роберт Левандовски и Карим Бензема. Центарфор Бајерна постигао је три гола против Салцбурга у Лиги шампиона (7:1), да би уследио одговор Реаловог аса који је хет-триком избацио скупоцени Пари Сен Жермен.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Левандовски је уништио са три поготка, од којих су два са пенала, аустријског шампиона Салцбург, али је само дан касније са велике позорнице у Мадриду на стадиону „Сантијаго Бернабеу“ уследила вансеријска представа великог уметника у копачкама Карима Бенземе.
Француски репрезентативац бацио је на колена звезде Пари Сен Жермена које, додуше нису личиле на тим, већ је свако водио своју причу на терену. Гол Килијана Мбапеа и предност Парижана из првог меча нису пољуљали самопоуздање Бенземе и осталих фудбалера Реала који су се борили до последњег судијског звиждука.
Свега 17 минута било је потребно некрунисаном краљу деветки Кариму Бенземи да покаже сву фудбалску интелигенцију и сву суровост коју један озбиљан нападач може да демонстрира.
Пришуњао се прво несмотреном и неодлучном Ђанлуиђију Донаруми и натерао га је на грешку у 61. минуту. Да би затим у размаку од 100 секунди још двапут пронашао пут до мреже, што је изазвало ерупцију одушевљења у престоници Мадрида.
Бензема је практично сам поплачао пут краљевима за четвртфинале Лиге шампиона, док је с друге стране иницирао наводни сукоб Нејмара и Донаруме у свлачионици. „Свеци“ су постали „ђаволи“ и свако је у свакога упирао прстом, после неочекиваног дебакла.
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СПОРТ
Хет-трик Бенземе, катастрофа ПСЖ-а – Реал после чудесног преокрета у четвртфиналу!
И док траје вечита полемика о томе ко је „краљ деветки“, голман Реала Тибо Куртоа сервирао је јавности своје виђење ситуације због свега онога што из утакмицу у утакмицу раде Бензема и Левандовски.
„Карим Бензема је најбољи центарфор света. Он је најбоља деветка у фудбалу. Левандовски је такође постигао хет-трик против Салцбурга, али је два поготка дао из пенала. Бензема је свету показао ко је број један. Показао је због чега је морао да буде номинован у трци за 'Златну лопту''. Трчао је, борио се и чак када је шепао, наставио је да ради све те сјајне ствари“, констатовао је Куртоа, кец Реала и репрезентативни голман Белгије.
Бензема је са три гола против ПСЖ-а постао четврти најбољи стрелац у историји Лиге шампиона са 79 погодака, а оно што је посебно интересантно јесте преписка коју је вече уочи реванш утакмице са Парижанима водио са пријатељом, иначе познатим француским репером.
На друштвеним мрежама појавила се „Вацап“ преписка између Бенземе и репера Ниске.
„ПСЖ неће учинити ништа, ово је моја прича“, написао је ас Реала између осталог свог пријатељу.
Очигледно је некрунисани „краљ деветки“ био уверен у пролаз свог тима, као и у своје голгетерске способности, које су га лансирале да постане трећи најбољи стрелац у историји Реала.
Потиснуо је са треће позиције легендарног Алфреда ди Стефана, који га је дочекао на промоцији, сада већ давне 2009. године. Ди Стефано је постигао 308 голова за краљевски клуб, Бензема их има 309, а испред њега су легендарни Раул Гонзалес са 323 поготка, док је неприкосновени Кристијано Роналдо на импресивних 450 погодака за Реал.
Бензема игра 13. сезону у славном белом дресу и упркос томе што су му 34 године на терену делује попут младића.
То потврђују и нестварне бројке ове сезоне, 30 голова на 33 утакмице у свим такмичењима, па Реал с правом може да сања и 14. титулу првака Европе.
Јер, када избаците Пари Сен Жермен са Месијем, Мбапеом, Нејмаром, Ди Маријом, Донарумом, колико год да они солирају и да нису екипа, јасно да сте кадри за још један „ушати пехар“ у препуним витринама на "Сантијаго Бернабеуу".
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
Звезди је срећа окренула леђа, али није готово: „Храбро, не и лудо – рани гол мења све“
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
Некада Гронинген и КПР, некада Манце и Милко, а сада: „Завршавамо европску мисију“ /видео/
Насер Ел Келафи, катарски милијардер и власник Пари Сен Жермена - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Хаос у Мадриду – први човек ПСЖ-а претио и ломио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала