- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина: Забринутост Русије у вези са биолабораторијама у Украјини треба пажљиво размотрити

© AP Photo / Andy WongКинеска застава
Кинеска застава - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Забринутост Русије у вези са биолабораторијама у Украјини треба пажљиво размотрити, рекао је кинески изасланик при УН Џанг Јун.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Све информације о биолошкој активности у војне сврхе треба да привуку висок ниво пажње међународне заједнице. Кина је са забринутошћу примила информације које је Русија доставила. Да би се поштовала Конвенција о забрани биолошког оружја, дужност је свих земаља да узму у обзир забринутост Русије“, рекао је Јун на састанку Савета безбедности УН.
Како је рекао, директни преговори Русије и Украјине, укључујући и на нивоу министара спољних послова, су „позитивни кораци ка постизању мира“, које светска заједница треба да подржи.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму.
Русија у вези са чињеницама о војним биолошким активностима САД у Украјини не искључује могућност покретања механизма консултација у оквиру Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Коментаришући информације о биолошким лабораторијама које финансирају САД у Украјини, портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан позвао је Вашингтон да разјасни своје активности о биолошкој милитаризацији у земљи и иностранству.
Биохазард - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СВЕТ
Откриће о монструозним америчким плановима: Ово би морало да преокрене светско јавно мнење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала