- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведеву су одузели заставу, али не могу и три циља

© REUTERS / HENRY ROMEROРафаел Надал и Данил Медведев
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев учествоваће на Мастерсу у Индијан Велсу први пут без заставе Русије поред свог имена. На то ће покушати да се превише не обазире јер пред собом има неколико јасних циљева.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Мастерс у Индијан Велсу, незванични „пети Гренд слем сезоне“ јер траје две скоро две недеље и победник мора да одигра шест, односно седам мечева, почиње 10. марта.
Ђоковића неће бити, а већ првог дана такмичења на терену су се нашла три од четири српска представникаФилип Крајиновић је савладао Душана Лајовића, док Ђере после преокрета елиминисао Корејца Квона.
Медведев ће, баш као и Надал и остали носиоци, бити слободан у првом колу и кренуће такмичење од друге рунде, а пут до потенцијалног трофеја биће му нимало пријатан.

Прва титула у 2022?

Иако игра добро од почетка сезоне, Медведев није успео да освоји ниједан трофеј.
Са Русијом није одбранио АТП куп, на Аустралијан опену је изгубио у финалу од Надала иако је водио 2-0, док га је исти противник зауставио и у Акапулку.
Све у свему, од почетка године чак 12 победа и само три пораза. Ниједан трофеј, али – скок на прво место АТП ранг листе.
И поред тог огромног успеха којим је исписао нове странце историје руског, али и светског тениса, оно што дефинитивно недостаје Русу је титула, а упркос поразима од Рафе ове сезоне на турнир у Индијан Велсу долази као први фаворит.

Трновит пут и – освета

Медведев ће се у другом колу састати или са Аустралијанцем Попирином или са Чехом Мачхачом, што не би требало да буде никакав проблем за њега.
У трећој рунди ићи ће на или Монфиса или бољег из дуела Лајовић Крајиновић. Иако су сва три играча знала да пруже озбиљан отпор Медведеву, за првог тенисера света не би требало да буде проблема.
Потенцијалне потешкоће долазе у четвртом колу где му је пројектован дуел са Карлосом Алкарасом или Робертом Баутистом Агутом.
Медведев и Алкарас су играли једном, прошле године на Вимблдону, када је било рутинских 3-0 за Руса, а управо ће за млађег Шпанца и навијати у дуелу са Агутом.
Искусни шпански тенисер је један од ретких играча који могу да се похвале савршеним учинком против Медведева, пошто има поприлично зачуђујућих 3-0 у победама, уз само један изгубљен сет.
Четвртфинале, полуфинале, финале...
Медведев је свакако био на другој страни жреба од Ђоковића, али са њим не би могао да се састане пре евентуалног финала. Уколико, пак, дође до меча за титулу, ту ће му посао бити много лакши јер је најбоље рангирани тенисер на другој страни жреба Александар Зверев.
Од тога му ни посао у четвртфиналу неће бити много лакши, јер је ту пројектован дуел са великим ривалом и „бившим пријатељом“ Стефаносом Циципасом.
Оно што ће сви ишчекивати и гледати биће дуел у полуфиналу против Надала, уколико до истог дође, што би био трећи окршај ове сезоне.
Њихова статистика каже да Рафа води са 5-1, али и да је оба пута ове године био бољи – са 3-2 у Мелбурну и 2-0 у Акапулку, што ће Медведеву бити додатни мотив за освету.
Услови ће више одговарати Русу, а чињеница да Надал пред почетак турнира има скор од 15-0 у 2022. сигурно је нешто што ће на „Бика са Мајорке“ ставити додатни притисак.

Фактор „Новак Ђоковић“

Иако српски тенисер неће учествовати на турниру, о њему ће се свакако говорити у разним контекстима, а једа од њих ће бити борба за прво место на АТП ранг листи.
Медведев ће сигурно бити задовољан тиме што Новака неће бити ни у Индијан Велсу ни у Мајамију, јер то значи да ће му прво место бити „закључано“ још на барем неколико недеља.
Уколико АТП не буде објавио ранг листу 14. марта, а потенцијално неће јер је тај датум усред Индијан Велса, Медведев неће ни на недељу дана спасти са врха светског тениса.
Рус на поменута два турнира брани по 90 бодова, тако да практично, уколико не буде шокантно губио, може само да повећа предност над Новаком, а потенцијално чак и за скоро 2.000 бодова уколико освоји оба турнира.
То, наравно, неће бити лако, али ће сигурно бити нешто чему ће 26-годишњи рус стремити.
Руски тенисер Данил Медведев у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Медведев говорио о могућности да Русе протерају из тениса
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СПОРТ
Федерер о технологији која је променила све: „Ово је лудило и бацање новца!“
Новак Ђоковић током конференције у Дубаију 2022. - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
СПОРТ
„Где год да одем, сви хоће да се придружим гажењу“: Чувени Аустралијанац о Ђоковићевом третману
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала