- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада позвала САД да прекину екстремистичке активности компаније „Мета“

© REUTERS / DADO RUVICЛого компаније "Мета" и друштвене мреже Фејсбук
Лого компаније Мета и друштвене мреже Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Сједињеним Америчким Државама захтева од америчких власти да зауставе екстремистичке активности компаније „Мета“ која је омогућила да се на друштвеним мрежама објављују позиви на насиље против руског руководства и руске војске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

У саопштењу амбасаде говори се да агресивна и злочиначка политика „Мете“, која је довела до распиривања мржње и непријатељства према Русима, изазива гнев.
„Поступци компаније су још један доказ информационог рата без правила који је објављен нашој земљи. Захтевамо од америчких власти да зауставе ‘Метине’ екстремистичке активности и предузму мере да починиоце приведу правди“, наводе руске дипломате на свом Телеграм каналу.
У саопштењу се истиче да корисници Фејсбука и Инстаграма нису дали лидерима ових интернет платформи право да одређују критеријуме за истину и хушкање једних народа против других.
Медији су раније објавили да је компанија „Мета“, у светлу дешавања у Украјини, привремено укинула забрану позивања на насиље на својим друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм, ако се тичу руских војника. Такође су дозвољени и позиви на смрт руског председника Владимира Путина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала