- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски војни стручњак: Летелица у Загребу може бити дрон „Стриж“ лансиран из западне Украјине

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/VargaA/Cropped photo / Беспилотна летелица Ту-141 Стриж
Беспилотна летелица Ту-141 Стриж - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Неидентификовани објекат, који је експлодирао у Загребу, могао би да буде совјетски дрон „Стриж” (Ту-141) који је лансиран са територије западне Украјине, сматра руски војни стручњак Алексеј Леонков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како наводи, домет лета беспилотне летелице „Стриж” је 1.000 километара, што указује да је регион лансирања – западна Украјина.
„Вероватно је дошло до неуспеха летачке мисије, пошто је реч о старој војној техници совјетске производње, а разлог је људски фактор“, истакао је
Према његовим речима, параметри лета се задају ручно и чувају у меморији „Стрижа” још док је на земљи, а повратне руте се подешавају помоћу неколико десетина прекидача.

„Ако је само један прекидач погрешно подешен, `Стриж` ће одлетети на погрешно место и неће се вратити у базу. Овај дрон нема корекцију лета помоћу џи-пи-еса или других навигационих система“, додаје он.

Претходно је тезу да је у питању дрон „Стриж” изнео и Тајлер Рогавеј, амерички стручњак за војну авијацију и уредника портала „Вор зоун“.
Полиција, Хрватска, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РЕГИОН
Хрватски медији: Беспилотна летелица пала у Загребу и направила кратер, пронађена два падобрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала