- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руско тужилаштво тражи да се „Фејсбук“ и „Инстаграм“ прогласе екстремистичким

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаГенерално тужилаштво Руске Федерације
Генерално тужилаштво Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Руско државно тужилаштво затражило је од суда да се компанија „Мета“, у оквиру које послују друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм, прогласи екстремистичком и уједно забрани њена активност у Русији.
Како се наводи, активности компаније „Мета“ могу да се квалификују као јавни позив на екстремизам и промовисање тероризма.
Руско државно тужилаштво је уједно и послала Државној агенцији за надзор комуникација „Роскомнадзор“ захтев да се ограничи приступ друштвеној мрежи Инстаграм.
Ове мере се, међутим, неће односити и на „Воцап“ будући да је то у питању месинџер, а не друштвена мрежа, наводи неименовани извор за руске медије.

Очекујемо званичну реакцију компаније „Мета“

Москва очекује од компаније „Мета“ званичну реакцију о позивима на насиље према грађанима Руске Федерације, изјавила је званична представница руског Министарства иностраних послова Марија Захарова.

„Западни медији пишу да је због ситуације у Украјини компанија ’Мета‘ омогућила корисницима Фејсбука и Инстаграма да у појединим земљама позивају на насиље против грађана Русије. Очекујемо званичну реакцију компаније. Поред тога, желимо одговор и, ако је заиста и постојала инструкција тог типа, ко ју је иницирао и одобрио?“, написала је Захарова на Телеграму.

Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Кремљ: Ако су Фејсбук и Инстаграм дозволили позивање на насиље против Руса - стижу одлучне мере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала