- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

САД: Сматраћемо ескалацијом сукоба учешће добровољаца са Блиског истока у Украјини

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе сматраће новом ескалацијом сукоба у Украјини уколико у њему буду учествовали емигранти с Блиског истока које помињу руске власти, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Видели смо ова саопштења, као и Путинове коментаре о сиријским страним борцима. Ово, ако је тачно, представља још већу ескалацију руске неоправдане, ничим изазване и унапред припремљене агресије", истакао је Прајс.
Он још сматра да ангажовање војних снага из иностранства такође може сведочити о погрешним проценама руског руководства.
Претходно је министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу изјавио да огроман број добровољаца из различитих држава жели да дође ради учешћа у ослободилачком покрету у Луганској и Доњецкој Народној Републици, а највећи број пријава – више од 16 хиљада – примљен је из земаља Блиског Истока. Руски председник Владимир Путин сагласан је с идејом о ангажовању добровољаца у циљу учествовања у специјалној операцији у Украјини.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Сиријски војници јужно од Дејр ел Зора након пробоја блокаде ДАЕШ-а на главном улазу у град - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СВЕТ
Масовни митинг подршке Русији: Сиријски војници хоће у Донбас /видео/
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РУСИЈА
Шојгу: Запад је припремао Украјину да конфликт решава путем силе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала