- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови пакет санкција Европске уније против Русије планиран за суботу

Пратите нас
Нови, четврти по реду пакет санкција Европске уније против Русије ће бити усвојен у суботу, наводи се у писаној изјави шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Сутра ћемо применити четврти пакет санкција који ће бити усмерен на још већу изолацију Русије од светске економије и натераће је да плати још већу цену за операције против Украјине“, наводи се у документу.

Она је саопштила да су те мере усмерене на то како би Русија имала мање ресурса за специјалну војну операцију у Украјини.
Шефица Европске комисије је додала и да Европска унија може издвојити неколико милијарди евра за помоћ украјинским избеглицама.
Урсула фон дер Лајен се осврнула и на цену електричне енергије и навела да ће Европска комисија у марту представити опције за ограничавање утицаја раста цена гаса на електричну енергију. Како је истакла, идеја да се смањи употреба руског гаса у Европској унији за две трећине у 2022. години не подразумева забрану увоза.
Поред тога, она је навела, да ЕУ намерава да суспендује овлашћења Русије у Међународном монетарном фонду и Светској банци.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Генерални секретар НАТО-а: Нико не жели санкције Русији, оне утичу на све
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала