- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Случај пале летелице – Министарство одбране Румуније: Дрон из правца Украјине отишао ка Мађарској

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/VargaA/Cropped photo / Беспилотна летелица Ту-141 Стриж
Беспилотна летелица Ту-141 Стриж - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Министарство одбране Румуније саопштило је да се током ноћи на 11. март у ваздушном простору Румуније из правца Украјине појавио дрон који је напустио румунску територију за три минута и усмерио се ка Мађарској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Дрон је током ноћи пао у зелену зону око Загреба, зачула се експлозија, остао је кратер у земљи, а тај рејон је затворен. Полиција је пронашла у близини два падобрана. Претпоставља се да је то највероватније дрон Ту-141 „Стриж“ совјетске производње који је долетео из Украјине.
Председник Хрватске Зоран Милановић је раније рекао да је дрон који је током ноћи пао у Загребу долетео из Украјине, а у украјинској амбасади инцидент нису коментарисали. Хрватски премијер Андреј Пленковић је изјавио да је дрон долетео из Мађарске, одакле је стигао из Украјине.
У Министарству одбране Румуније су навели да је дрон летео великом брзином и на малој висини. С обзиром да су били и лоши временски услови није било могуће идентификовати летећи објекат.
Званични Загреб активно подржава Кијев у специјалној руској војној операцији у Украјини. Хрватска је примила више од четири хиљаде украјинских избеглица, подржала санкције против Русије и забранила руским авионима да улазе у ваздушно пространство.
Хрватско Министарство одбране је саопштило да је испоручило пешадијског наоружање у износу од 16,5 милиона евра за опремање четири бригаде Оружаних снага Украјине. Према медијима у Украјину је отишло да ратује око 200 хрватских добровољаца.
Беспилотна летелица Ту-141 Стриж - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Руски војни стручњак: Летелица у Загребу може бити дрон „Стриж“ лансиран из западне Украјине
Руска амбасада - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РЕГИОН
Руска амбасада у Хрватској о паду летелице: Немамо такве дронове од 1991. године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала