Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Високи Дечани: Докле ће вандализам бити прекривен ћутањем

© Sputnik / Бранко МаксимовићЧетири пута нападан оружано, манастир Вискоки Дечани је најчешће нападан објекат, не само Српске Православне Цркве, већ хришћански,на територији Европе од Другог светског рата.
Четири пута нападан оружано, манастир Вискоки Дечани је најчешће нападан објекат, не само Српске Православне Цркве, већ хришћански,на територији Европе од Другог светског рата. - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Манастир Високи Дечани објавио је на Твитеру наводе посланичке групе Европских конзервативаца и реформиста у Европском парламенту о сателитским снимцима уништених јерменских цркава у региону Нагорно Карабаха и упитао се да ли ће сада и уништене српске цркве на Косову добити такву пажњу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Надајмо се да ће се пажња посветити судбини десетина српских православних цркава и надгробних споменика које су уништили косовски албански екстремисти након рата 1999. и доласка међународних мировних снага. Сада се суочавамо са очигледном кампањом порицања нашег идентитета и историје“, поручили су из манастира Високи Дечани.
У наредној објави манастира наводи се да је на КиМ уништено 150 српских православних цркава.
„После рата 1999. на Косову 150 српских православних цркава некажњено су срушили косовски екстремисти упркос међународном војном присуству и само неке су поправљене док многе леже у рушевинама 22 године касније. Докле ће овај вандализам бити прекривен ћутањем“, упитали су у саопштењу.
Кажу и да приштинске власти воде кампању негирања Српске православне цркве, законских и имовинских права, историје и идентитета говорећи да су српске цркве етнички албанске.
„Оправдано се може поставити питање зашто сте онда рушили цркве које сматрате својим“, наведено је у саопштењу, преноси Танјуг.
Зграда Патријаршије - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СВЕТ
Брисел ударио на СПЦ због Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала