- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Податак који јасно осликава позадину „потопа“ у Глазгову

© REUTERS / CARL RECINEФудбалери Црвене звезде после пораза од Ренџерса у Глазгову
Фудбалери Црвене звезде после пораза од Ренџерса у Глазгову - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Утакмица Црвене звезде и Ренџерса није се добро завршила по српског представника, али је црвено-белим навијачима остао посебно горак укус у устима због разноразних дешавања.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

За само 24 минута првог полувремена Звезда је доживела пакао на стадиону „Ајброкс“, пошто је примила два гола, док су јој на другој страни два поготка поништена, уз промашен пенал, а онда и још један поништен гол у завршници меча.
Утисак „на око“ био је да је Звезда у неку руку била и бољи ривал од шкотског клуба, али је стање на семафору моментално обарало таква размишљања.
Ипак, напредна статистика која се појавила после утакмица открила је да оно што је урађено на терену није баш најбоље осликано резултатом од 3:0 за Ренџерс, иако се никоме не може замерити ако каже да је Звезда у Глазгову доживела дебакл.
Наиме, податак који се зове очекивани голови (expected goals, xG), односно статистика која показује очекиване голове на основу урађеног на утакмици, био је на страни гостију.
Очекивани голови за Ренџерс били су 1,65, а за Звезду 2,4, иако је на семафору било 3:0. Сличан случај је и са очекиваном опасношћу, где су Шкоти били на 1,28, а Срби на 1,37.
Посед лопте често може да буде небитан, а поготово када се игра против острвских екипа, али је и он био на страни црвено-белих који су лопту у својим ногама имали 52,8 одсто времена.
Очекивани голови према многим стручњацима много јасније осликавају оно што се десило на утакмицама, али је потребно истаћи и да је Ренџерс имао осам шутева у оквир гола, наспрам Звездина четири. Додуше, три поништена гола и промашен пенал пред голом који је бранио 40-годишњи Алан Мекгрегор у ту статистику не улазе...
Све у свему, реванш је на програму 17. марта на београдској „Маракани“, а пред изабраницима Дејана Станковића је (не)могућа мисија.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
Звезди је срећа окренула леђа, али није готово: „Храбро, не и лудо – рани гол мења све“
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
Некада Гронинген и КПР, некада Манце и Милко, а сада: „Завршавамо европску мисију“ /видео/
Стадион Челсија - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
Подршка протераном Русу – власт ствара притисак, а великан је пред колапсом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала