Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Како је угашена најпознатија београдска страница – због позитивних ставова о Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкуп подршке руском народу
Скуп подршке руском народу - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
Да је на делу најстрашнија цензура са Запада, доказује и гашење најпопуларније странице Београђана, која је имала 180.000 пратилаца и решавала све врсте сервисних проблема. Она је угашена на Инстаграму због позитивних ставова о Русији. Администратори кажу за Спутњик да је највероватније Путинов мурал био „пресудан“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Између изгубљених паса, кључева и личних докумената, свих врста обавештења, који су грађанима свакодневно били на корист на профилу „Мој Београд“, нашле су се фотографије и снимци са скупа подршке Русији у Београду, мурал посвећен Владимиру Путину, као и фотографија украјинских нациста са кукастим крстовима.
„Страница је угашена због ‘позитивног‘ става у вези са Русијом! Упозоравани смо, али смо одбили било шта да уклањамо“, стоји у објави на резервној страници mojbeograd_rezerva, која већ има више од 65.000 пратилаца.
„Налог је угашен након што смо добили много порука да се гасе не само странице које су објективне, већ и приватни профили. Јављали су нам се лично људи којима су све профиле погасили због ставова о Русији. Још горе вероватно пролазе они који подржавају Русију, ми смо се трудили да будемо објективни“, наводе администратори за Спутњик и додају да је, по њиховом мишљењу, за гашење био „пресудан“ Путинов мурал.
„Такође, раније су нас гасили због објаве везане за Ратка Младића, па чак и због једне фотографије на којој српски спортиста на једном такмичењу показује три прста. Све то је гашено због наводног говора мржње“, додају они.
Пошто нису хтели да одступе од својих уверења, страница је нестала са лица Инстаграма, али су направили резервни профил и налог на Телеграму, а у припреми је и апликација.
„Апликација ће нам омогућити извештавање на много вишем нивоу, а само гашење је убрзало тај процес“, пише у објави на резервној страници.
Подсетимо, брутална цензура руских медија не престаје. Наш портал је стална мета хакерских напада, због чега је данас био недоступан за многе кориснике у Србији, Републици, Српској и Црној Гори. Канал Спутњик Србија на Јутјубу је угашен, али се наш видео-материјал налази на платформи „Одиси“. Јављају се и сметње на Фејсбук налогу.
Такође, Фејсбук и Инстаграм дозволили су објаве у којима се позива на насиље над Русима, као и на убиство руског председника, због чега руско тужилаштво тражи да се прогласе екстремистичким организацијама и забране у Русији. Али ми не одустајемо – и даље говоримо оно што други прећуткују!
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Америка гурнула монструма да убије цео један народ — то више и не крије
Спутњик цензура - илустрација  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СРБИЈА
Спутњик Србија је нападнут
Лого компанија Фејсбук и Мета - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СВЕТ
Ројтерс: Фејсбук ће дозволити објаве у којима се позива на насиље над Русима и призива смрт Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала