- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамилтон најавио крај каријере: „Не планирам да возим у четрдесетим“

© AP Photo / Darron CummingsЛуис Хамилтон и Макс Ферстапен
Луис Хамилтон и Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
Седмоструки шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је данас да не планира да се такмичи након што напуни 40 година.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Нисам размишљао о том броју, пошто имам 37 година. Имам још до тога. Искрено нисам размишљао о томе и не планирам да будем овде близу четрдесете“, рекао је Хамилтон новинарима у Бахреину на предсезонским тестирањима.
Хамилтон има уговор са Мерцедесом до краја следеће сезоне, када ће напунити 38 година. Британац је прошлог јула потписао двогодишњи уговор и за сада није познато да ли ће га продужити.
Многи су спекулисали да се Хамилтон неће вратити такмичењима после контроверзне последње трке прошлог шампионата у Абу Дабију, у којој је у последњем кругу изгубио титулу.
Такође, аналитичари сматрају да Хамилтон може равноправно да се такмичи, као што је то чинио 44-годишњи Том Брејди или као швајцарски тенисер Роџер Федерер који ће имати 41 годину када ће се, како је најавио, током лета вратити такмичењима после операције колена.
© AP Photo / Sergei GritsЛуис Хамилтон
Луис Хамилтон - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Луис Хамилтон
Хамилтон има седам шампионских титула по чему је рекордер са Михаелом Шумахером, рекордер је по броју победа у Формули 1 (103) и по броју пол позиција (103).
Двоструки шампион Формуле 1 40-годишњи Шпанац Фернандо Алонсо и даље вози за Алпин, а имао је један пласман на подијум прошле сезоне. Шампион из 2007. године Финац Кими Раконен је на крају прошле сезоне као 42-годишњак завршио каријеру.
Уз бројна интересовања и послове у музици, модној индустрији и активизму, чини се да Хамилтон неће прославити 40. родјендан као возач Формуле 1.
„Надам се да ћу имати још нешто друго чиме ћу се бавити“, рекао је он.
Његова блиска пријатељица 40-годишња америчка тенисерка Серена Вилијамс и даље покушава да изједначи рекорд Маргарет Корт од 24 гренд слем титуле.
Никита открио детаље о „протеривању“
Као 1939. године – Формула 1 поново у Србији
„Тешко је за Никиту“ – шеф Мерцедеса реаговао на протеривање младог Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала