Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Од данас без ковид пропусница

© Sputnik / Лола ЂорђевићЛепо време измамило Београђане на улице.
Лепо време измамило Београђане на улице. - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
У складу с одлуком Кризног штаба о ублажавању ковид мера, од данас се укидају ковид пропуснице и ограничење броја људи у затвореним просторима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

На снази су и даље препорука ношења маски у затвореним просторима, као и карантин од седам дана.
Чланица Кризног штаба министарка Дарија Кисић-Тепавчевић рекла је након седнице штаба у четвртак да је забележено смањење свих параметара, од броја прегледа, до броја хоспитализованих у односу на број потврђених ковид случајева.
Рекла је да су болнице почеле да се враћају нормалном режиму рада, и да су у овом моменту ковид болнице практично новоизграђене за време пандемије Батајница, Нови Сад и Крушевац.
"Све то условило је да се дође до ублажавања свих противепидемијских мера. Од суботе укида се важење ковид пропусница. На скуповима у затвореним просторијама укида се лимит броја особа, и тако ће од суботе сви биоскопи и позоришта моћи да раде по нормалном режиму", објаснила је она.
Кисић Тепавчевић је рекла да је одлучено да остаје препорука ношења маски у затвореним просторима, као и да је на снази карантин у трајању од седам дана.
Када је реч о путницима у међународном саобраћају, према њеним речима, мере остају на снази, односно за улазак у земљу обавезни су доказ о вакцинацији, доказ о прележаној болести или одговарајући серолошки тест.
Пренела је и да је препорука Националног комитета за имунизацију увођење додатне бустер дозе, за старије од 18 година четврта доза.
"Та друга бустер доза, може да се добије пет месеци после прве, а односи се пре свега на оне који су под већим ризиком од тежег обољења", објаснила је Кисић Тепавчевић.
Она је рекла и да је препорука Комитета увођење бустер дозе за вакцинацију деце од 12 до 18 године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала