Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Поједини на Западу хоће да Румунија, Словачка, Шпанија и Грчка признају Косово

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да поједини на Западу хоће да четири земље ЕУ, које су чланице НАТО-а признају Косово, како би Приштина ушла у НАТО и да је то сада потврдио и бивши портпарол НАТО-а Џејми Шеј.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Вучић је тако одговорио на питање како коментарише то што је Шеј изјавио да је потребно још само четири земље НАТО да се сагласе и да Косово постане чланица.
Вучић је казао, гостујући на Пинку, да су то све земље осим Кипра – Румунија, Словачка, Шпанија и Грчка, али да не мисли да је то реално у овом тренутку.

„То је њихова идеја, хоће да кроз ту идеју угурају Косово, али не мислим да је то сада реално, није им потребна Србија као противник јер им не треба још неки проблем негде. Али, та идеја постоји. Нисам ја измислио причу о НАТО и Косову – 50 пута сам прошао кроз све папире, које добијам од служби“.

Вучић је додао да, ипак, не разумеју да и Американци нису сасвим за то, нити Европљани могу да буду сасвим за то, јер доживаљавају НАТО као одбрамбено-безбедносни савез а не као нешто за политички притисак.
„Нисам сигуран да ће ту одлуку да донесу“, додао је Вучић и истакао да је Шеј већ показао у прошлости шта мисли и жели Србији, преноси Танјуг.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Србија је отворена за све медије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала