- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Гориво у Северној Македонији појефтинило због смањења пореза и акциза

CC0 / Pixabay / Бензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
Пратите нас
На пумпама у Северној Македонији бензин је од поноћи јефтинији за 6,5 денара, а дизел за девет денара по литру, због смањења акциза и пореза на додату вредност (ПДВ) на горива.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Према новом ценовнику, литар „евросупера БС 95“ је 86,5 денара, „евросупера БС 98“ кошта 88,5 денара, а „евродизел“ 88 денара. Један евро је 61,7 денара по средњем курсу.
Парламент Северне Македоније је у петак пред поноћ, на предлог владе Димитра Ковачевског, усвојио измене закона о ПДВ-у и о акцизама, којим су смањене стопа пореза на гориво са 18 на 10 одсто и акцизе у зависности од средње берзанске цене.
Изменама закона о ПДВ-у укинут је тај порез на хлеб, шећер, брашно – тип 400, сунцокретово јестиво уље, трајно млеко, свеже месо, пиринач и јаја и до краја године продужена примена повлашћене пореске стопе за струју грађанима од пет одсто, која је 1. јула требало да буде повећана на 10 одсто.
То смањење пореза и акциза је део пакета владе Северне Македоније за заштиту животног стандарда и економску стабилност привреде, пише Косово онлајн.
Тај пакет је укупно вредан 400 милиона евра, од чега је 100 милиона евра одрицање планираних прихода, а 300 милиона евра буџетски расходи.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
РЕГИОН
Албанци протестују због цена горива, Влада саветује: Мање возите
Руске рубље и амерички долари - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Чувени амерички економиста: Путин може да издржи санкције. А Запад?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала