- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хаос на југу Француске: Нападнуте државне институције, запаљена пореска управа /видео/

Корзика - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
Пратите нас
Демонстранти у граду Бастији на северу француског острва Корзика напали су данас здања државних институција и бацали Молотовљеве коктеле на полицију у најновијем таласу демонстрација због покушаја убиства једног коризиканског националисте у затвору лоцираном у континенталном делу Француске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Протест који је средином поподнева окупио око 7.000 људи постао је насилан када је око 300 демонстраната са капуљачама почело да баца Молотовљеве коктеле и друге пројектиле на полицију и државне институције запаливши јавну пореску управу, наводи се у саопштењу локалне префектуре, преноси Ројтерс.
У сукобима демонстраната са припадницима полиције било 38 повређених, међу којима 24 полицајца, саопштила је префектура вечерас.
На француском острву Корзика протекле недеље било је неколико протеста праћених сукобима полиције и демонстраната огорчених због покушаја убиства дављањем Корзиканца, екстремног националисте Ивана Колоне од стране једног осуђеника у затвору на југу Француске, преноси Танјуг.
Иван Колона, корзикански ектремиста, после напада је у коми, а овај случај довео је до нових позива да се сви затворени коризикански националисти пребаце да служе своје казне на Корзици.
Колона служи доживотну казну затвора због убиства Клода Ерињака 1998. године, који је као префект Корзике представљао оличење моћи француске државе на острву Корзика које има дугу историју сепаратистичког насиља, наводи Ројтерс.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала