- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић јачи од драме и Чилића

© AP Photo / Tertius PickardМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић направио је подвиг на Мастерсу у Индијан Велсу, пошто је у другом колу победио фаворизованог Хрвата Марина Чилића и то после преокрета 6:7, 6:3, 7:6. Спасио је две меч лопте и наредни ривал у шеснаестини финала биће му бољи из дуела Оже-Алијасим и Ботик ван де Зандшулп.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Талентовани 22-годишњи Београђанин изгубио је први сет после велике борбе и чак сат времена игре у калифорнијској пустињи Индијан Велсу.
У балканском дербију двојица тенисера себично су чували свој сервис, све до шестог гема када је Чилић успео да направи брејк и да поведе.
Убрзо је на семафору био исписан резултат 5:2, али је упорни Кецмановић успео да се врати у борбу за освајање првог сета и да направи рибрејк за 5:4.
На крају је тајбрејк морао да одлучује победника уводног сета и после праве драме Хрват, иначе 24. рекет света, успео је да слави резултатом 9:7.
Такав развој ситуације није психолошки уздрмао Миомира, који је у другом сету „украо“ сервис ривалу и повео 2:0 у гемовима. Одржавао је рано стечену предност и на крају је славио резултатом 6:3, што му је обезбедило трећи сет.
Мало је недостајало српском тенисеру да одмах направи брејк, али је Чилић успео да одбрани три брејк лопте и да поведе.
Играло се гем за гем, без брејка - 6:6. Уследио је тајбрејк у којем се Кецмановић после драме и две спасене меч лопте реванширао Хрвату за пораз у тајбрејку првог сета.
Кецмановић је резултатом 8:6 славио и пласирао се у треће коло.
Руски тенисери остварили су половичан учинак у другом колу Индијан Велса.
Аслан Карацев који је био фаворит против Американца Стива Џонсона, неочекивано је поражен у два сета - 7:6, 6:4, док је Андреј Рубљов био бољи од Немца Доминика Кепфера 7:5, 6:4.
Данил Медведев, светски број један, "почистио" је са терена Томаса Махача - 6:3, 6:2, док је Карен Хачанов елиминисан од Бруксбија - 6:0, 6:3.
Шпански тенисер Рафаел Надал - Индијан Велс - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Гласина или истина – Надал померио меч да би играо голф?
Српски тенисер Новак Ђоковић прославља победу над Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу Вимблдона. - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Мекнами напао британског новинара – због Ђоковића и „срамног коментара“
Ник Кирјос, аустралијски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Нова представа, стари глумац /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала