Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о паду дрона у Загребу: Требало би нам само пет минута да га оборимо

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је против уласка Србије у НАТО и додао да би нашој војсци требало пет минута да обори летелицу која се срушила у Загребу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Видим да причају опет како треба да будемо део НАТО-а. Ја мислим да то не треба да буде тако. Ми имамо нашу војску, и чуваћемо сами своју земљу и своје небо. Ја сам добио уверавање из војног врха за оно што се догодило у Загребу да би нама било потребно само пет минута, и да би оборили такву летелицу. Зато што данас имамо чиме, имамо дежурне МиГ-ове и ПВО системе. На то сам поносан, и то је ваша заслуга“, рекао је Вучић у обраћању мештанима Титела, преноси Б 92.
Дрон Ту-141 „Стриж“ совјетске производње који је долетео из Украјине током ноћи 11. марта пао је у зелену зону око Загреба. После опсежне операције данас је извучен из дубоког кратера у Загребу, а Хрватски министар одбране Марио Баножић изјавио је да су у остацима летелице пронађени остаци авио-бомбе.
Пад летелице у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
РЕГИОН
Извађен војни дрон који је пао у Загребу, пронађени и делови авио-бомбе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала