- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бурне реакције у Црној Гори на позиве да се забране руски медији: Увреда за све који хоће истину

© Depositphotos.com / Igor StevanovicЦензура
Цензура - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Намјера црногорских власти да забране емитовање Спутњика у Црој Гори вријеђа све Црногорце и Србе који хоће истину. Тиме Црна Гора показује да је колонија Запада, и проводник понижавајућег једноумља које долази са те стране, поручује књижевник Милутин Мићовић, коментаришући за Спутњик захтјеве да се руским медијима забрани емитовање у Црној Гори.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

“То показује да официјелна Црна Гора, по наредби споља, грубо ликвидира демократију у свом народу, подстиче једноумље, послушност и ропство. Ми у Црној Гори, и уопше у српском простору, искусили смо на својој кожи не само ратну пропаганду Запада, него и бомбардовање, разарање и тровање наше земље, деградирање и компромитовање наше историје и народа”, подсјећа Мићовић
Ту пропагандну Запада, како каже, сада видимо и у актуелном и , нажалост крвавом сукобу у Украјини.
“Црно-бијела интерпретација овог сукоба је неподношљива и вријеђајућа, што већ ми видимо у нашем медијском простору. Ако то Црна Гора тражи, онда се она одриче себе, своје историје и своје савјести. Ми знамо, наравно, да то траже од Црне Горе амерички и европски изасланици, али то не умањује њену одговорност пред сопственим народом”, истиче Мићовић.
Он констатује да је, међутим, данас информативна технолигија таква да једноумље и монопол над истином може да се прима само у оним државама које су се одрекле свог суверенитета, и одговорности пред својом народом и својом историјом.
“Надамо се, ипак, да Црна Гора неће постати контејнер западне пропаганде. На крају, борба за истину подразумијева борбу са свим лажима овог свијета! Ту борбу носе и плаћају, слободни људи и слободни народи”, каже Мићовић за Спутњик.
Заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар позвао је раније данас Црну Гору да следи руководство ЕУ и да у потпуности примени санкције на руске медије РТ и Спутњик, јер, како тврди, шире пропаганду.
Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РЕГИОН
Медојевић о забрани руских медија у Црној Гори: Цензура је метод недемократских режима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала