- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда се мучила, па сломила Металац за врх табеле /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicФудбалер Црвене звезде Милан Павков прославља изједначујући гол у мечу 1/16 финала Лиге Европе против Милана у Београду
Фудбалер Црвене звезде Милан Павков прославља изједначујући гол у мечу 1/16 финала Лиге Европе против Милана у Београду - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Црвена звезда је после преокрета успела да савлада Металац у Горњем Милановцу у 27. колу Суперлиге – 2:1 (1:1), чиме се изједначила на врху табеле са Партизаном. Домаћин је повео голом Цветковића, али су Охи и резервиста Павков, по изузетно лошем терену за игру, успели да донесу преокрет за битан тријумф актуелног шампиона.
Дејан Станковић извео је најјачи састав у Горњем Милановцу, јер је улог био велики. Тријумф је Звезди гарантовао идентичан бодовни салдо са љутим ривалом Партизаном.
Металац је ушао офанзивно у судар са црвено-белима и то без једног од најбољих играча Филипа Ступаревића који је био члан Вотфорда, али је остао на клупи због повишене температуре и у игру је ушао тек у 62. минуту.
Из такве игре, Металац је стигао до предности преко Стефана Цветковића у 32. минуту.
Изгубио је лопту Александар Драговић, Престиж је упослио Цветковића, који је шутирао снажно у ближи угао и Борјан је био немоћан.
У првом минуту судијске надокнаде новајлија Охи је успео да донесе изједначење. Центрирао је Катаи левом ногом, а Охи је главом лопту проследио у мрежу.
После 15-минутне паузе, Станковић је промешао карте и из игре је извео Ел Фарду Бена, а прилику је добио Милан Павков.
Управо је горостасни нападач из Бегеча у 57. минуту рутински десном ногом савладао голмана домаћих и то је, уједно био и коначан резултат, утакмице 27. кола.
Црвена звезда и Партизан су изједначени са по 72 бода на врху табеле, с тим што је тренутно клуб из Хумске само привидно први. До краја регуларног дела првенства остала су још три кола, после чега следи плеј-оф и нових седам утакмица.
Тренутно је Партизан први због боље гол-разлике, али у случају истог броја бодова пре почетка плеј-офа гледаће се бољи међусобни скор, а ту је Звезда успешнија и то би јој обезбедило још један дерби пред својим навијачима.
Црвено-бели се после тријумфа над Металцем (2:1) окрећу европским обавезама, где их у четвртак очекује (не)могућа мисија да надокнаде три гола заостатка у реваншу осмине финала са Ренџерсом на распродатој Маракани.
Горан Плави Стевановић – нови селектор У21 репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
Стевановић објавио списак 23 „орлића“
Небојша Ушке Вучићевић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Круг „двојком“ врти у вечност!
Квинси Мениг - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Партизан осећа последице „петарде“ – Звезда има шансу да преузме врх
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала