- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јунаштво на делу: Како је руски пилот приземљио ракетирани Су-25 „на часну реч“ /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЈуришни авион Су-25УБ на војним вежбама у Јужном војном округу
Јуришни авион Су-25УБ на војним вежбама у Јужном војном округу - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Један од два руска јуришна авиона погодила је ракета украјинског преносног ПВО система током извођења борбеног задатка у зони специјалне војне операције, саопштило је Министарство одбране Русије. Међутим, пилот Су-25 успео је да приземљи летелицу тако што га је други пилот наводио, иако му је контролни систем отказао.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Војни ресор је објавио видео-снимак слетања оштећеног авиона у базу.
„Приликом извођења борбеног задатка у зони специјалне војне операције, јуришни авион Су-25, други у пару, погођен је пројектилом из преносног ПВО система који је са земље испалио припадник Оружаних снаге Украјине“, прецизирало је Министарство.
С тим у вези, ресор додаје да је пилот оштећеног авиона, проценивши ситуацију, одлучио да угаси оштећени мотор и да не напушта летелицу, док га је пилот првог авиона, потпуковник Денис Литвинов, престројио и, схвативши да оштећени авион неће издржати други ударац ракете, покривао сопственим авионом.
Министарство додаје да је пилот друге летелице визуелно детектовао лансирање друге ракете и успео да преусмери ракету у страну.
Током слетања, пилот оштећеног Су-25 пријавио је квар на летелици и слетео по командама Литвинова, а слетање је обављено без инцидената, напоменуо је ресор.
Захваљујући својим хладнокрвним и вештим поступцима, пилот Денис Литвинов успео је да спасе живот свог пријатеља и борбени авион, а оба пилота ће примити државна признања, констатовало је руско Министарство одбране.
Јуришни авиони Су-25СМ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Руски авиони уништили складиште муниције украјинских Оружаних снага /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала