- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев обуставио регрутацију плаћеника након удара руских трупа

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадници оружаних снага Украјине у Лавовској области
Припадници оружаних снага Украјине у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Украјина је обуставила регрутацију добровољаца у „Интернационалну легију за територијалну одбрану" након удара руских трупа, преноси лист „Известија".
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Према информацијама листа, ова одлука донета је након што су руске трупе ликвидирале око 180 страних плаћеника. Информације о обустављању регрутације, посебно француских ратника, потврдио је један од главних организатора њиховог слања Хуго Пелегрини, нагласивши да је ова иницијатива потекла од Кијева.

У недељу је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков изјавио да је због напада руских трупа на центар за обуку Оружаних снага било уништено око 180 страних плаћеника и велика партија наоружања.
Како је раније истицало Министарство, плаћеници у Украјини извршавају диверзије и нападе на руску војну технику и авијацију. Према наводима Министарства, овакви напади обављају се западним оружјем: противтенковским комплексом „Џавелин" (Америка), „НЛАВ" (Велика Британија) и преносивим ваздухопловним ракетним системом „Стингер", а за коришћење којих је потребна озбиљна припрема..

Ситуација у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Москва: Не видимо разлог за слање мировних снага УН у Украјину
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Москва: Америка злоупотребљава то што су УН на њеном тлу и тако врше притисак на друге земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала