- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мелитопољ и Херсон потпуно ослобођени

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуски војник у борбеном возилу пешадије БТР 82
Руски војник у борбеном возилу пешадије БТР 82 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Мелитопољ и Херсон се налазе пуном контролом Оружаних снага Русије, становништву је пружена сва неопходна помоћ, саопштио је начелник Националног центра за одбрану Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
"Још једном истичемо, наведени градови се налазе под нашом пуном контролом, њихово становништво наставља да живи нормално и Русија их снабдева свим неопходним стварима", нагласио је генерал, одбацујући наводе украјинске стране да она шаље хуманитарну помоћ у ова два града.
Како је навео генерал Мизинцев, руска војска је уништила сва жаришта неонациста у предграђима Маријупоља и њихове снаге у стамбеним четвртима дуж параметра града.

"Успешна операција за деблокаду града омогућила је да се данас од 15. сати отворе хуманитарни коридори за излазак цивила и почне масовна евакуација становништва које је дуго времена било талац неонациста", навео је генерал.

Формиране су четири колоне од 200 аутобуса од којих је 50 већ стигло у Маријупољ. Биће допремљено и 450 тона лекова и друге предмете хуманитарне помоћи.
Иначе, неонацисти настављају да у потпуности или делимично уништавају становништво које говори руским језиком у Украјини, фактички се врши геноцид над њим, саопштило је генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Како је навео, руска страна је предложила 10 хуманитарних коридора, украјинска страна је пристала на три и предложила додатних 11 траса. Он је приметио цинизам украјинске стране према сопственом народу – опет ни један хуманитарни коридор није отворен у Русију.
Руски војник у борбеном возилу пешадије БТР 82 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Мелитопољ и Херсон потпуно ослобођени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала