- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Мета“ није дозволила позивање на убиства шефова држава

© REUTERS / DADO RUVICЛого компаније "Мета" и друштвене мреже Фејсбук
Лого компаније Мета и друштвене мреже Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Компанија „Мета“ неће дозволити објављивање позива на убиство шефа државе на њеним друштвеним мрежама ‘Фејсбуку’ и ‘Инстаграму’, изјавио је потпредседник компаније Ник Клег.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како преноси агенција „Ројтерс“, Клегова изјава појавила се у недељу на интерном форуму „Мета“. Према речима потпредседника, компанија појашњава свој став да се не би могао протумачити тако као да оправдава насиље против „Руса у целини“.

„Зато, ради отклањања сваке двосмислености, још више сужавамо оквире наших директива како бисмо јасно показали да не дозвољавамо позиве на смрт лидера држава на нашим платформама“, написао је Клег.

Претходно је Клег изјавио да ће се нова политика „Фејсбука“ и „Инстаграма“ примењивати само у Украјини. Истовремено, он је истакао да неће трпети русофобију на својим платформама, као ни било какву дискриминацију Руса.
Компанија „Мета платформс“ је након почетка специјалне војне операције у Украјини, привремено укинула забрану позивања на насиље против руских војника преко друштвених мрежа „Фејсбук“ и „Инстаграм“. Поред тога, према подацима „Ројтерса“, нова политика дозвољава такође позиве на смрт руског председника Владимира Путина и његовог белоруског колеге Александра Лукашенка.
Након тога, Државно тужилаштво Русије поднело је тужбу захтевајући да се „Мета“ прогласи за екстремистичку организацију и да јој се забрани деловање у Русији. Истражни комитет покренуо је кривични поступак због чланака о јавним позивима на екстремистичке активности и промовисања тероризма.
Руска државна агенција за надзор комуникација „Роскомнадзор“ је на захтев руског државног тужилаштва ограничила приступ „Инстаграму“ на територији земље због позива на насиље против руских грађана.
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Америка гурнула монструма да убије цео један народ — то више и не крије
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Уједињене нације о позивима „Мета“ на насиље против Руса: Ми смо против говора мржње
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
РУСИЈА
Захарова оптужила америчке друштвене мреже за подстицање национализма у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала