- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Лондона је отишао без поздрава, а сада у Барселони пише историју

© AP Photo / Joan MonfortПјер Емерик Обамејанг
Пјер Емерик Обамејанг - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Пјер Емерик Обамејанг фудбалски је васкрсао откако је напустио Арсенал и потписао уговор са Барселоном, која је у тим тренуцима таворила на средини табеле у Примери. Од тада репрезентативац Габона постигао је пет голова у првих шест утакмица шпанског првенства, чиме је стао раме уз раме са великанима каталонског клуба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Постизање голова за врхунске нападаче је рутина и ужитак, али неретко се деси да животне околности утичу на њихову продуктивност на терену. Управо то се догодило Пјер-Емерику Обамејангу, који је од гол-машине у Дортмунду и Арсеналу, потпуно подбацио.
Нигде га није било. Ређали су се „греси“ ван терена и менаџер „тобџија“ Микел Артета био је приморан да га прецрта. Изостанци с тренинга, путовања и кашњење приликом повратка у престоницу Енглеске довели су до тога да Обамејанг од првог нападача, преко клупе, стигне до трибина. Иако је Арсенал вапио за његовим головима, јер осим Лаказета и младог Мартинелија, није имао класичну деветку, одлучили су да раскину уговор са њим.
Уследио је растанак и то без поздрава. На мала врата је у фебруару Габонац напустио Емирате и стигао на Ноу Камп.
„Шанса да се борим за трофеје и част да будем капитен ово клуба је нешто што ћу заувек носити у срцу. Увек сам био 100 одсто концентрисан и посвећен и радио све што могу за овја клуб и због тога ме боли што сам отишао без правог поздрава. Али, то је фудбал“, написао је Обамејанг на друштвеним мрежама.
Ћави је решио да му пружи руку и да голгетера који је далеко од топ форме покуша фудбалски да врати у живот.
Успео је! И то преко ноћи. Два мајстора фудбалске игре експресно су пронашли „заједнички језик“. У првих шест утакмица у Примери, Обамејанг је постигао пет голова, што је током богате историје Барселоне за ногом полазило само великанима: Шандору Кочишу 1960. године, Јохану Кројфу 1973, Кранклу 1989, Ромарију 1993, Роналду 1996. и Златану Ибрахимовићу 2009. године.
Од Ибракадабре, чак 13 година у бордо-плавом дресу нико није успео да пет пута затресе мрежу у шест утакмица када је шпански шампионат у питању, све до Пјер-Емерика Обамејанга.
Поново се смеје, поново је убитачан када се нађе у казненом простору ривала. Поново је „брз ко метак“ с убитачним голгетерским инстиктом. Поново ради оно што највише воли и за шта је скупо плаћен - постиже голове!
Последњи у низу дао је у тријумфу Каталонаца над Осасуном (4:0), претходно је матирао голмана Валенсије и то три пута, а првенац је дао против Атлетик Билбаа (4:0).
Са Обамејанговим головима стигли су и резултати, Ћавијев машинерија меље и тренутно је трећа на табели иза Севиље и Реал Мадрида.
Чак 16 постигнутих голова на претходних пет мечева и учинак од четири победе уз један реми лансирали су Блауграну у сам врх Примере, док је Обамејанг тренутно други стрелац екипе иза Мемфиса Депаја који је власник десет голова.
Кристијано Роналдо и Џејдон Санчо - Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СПОРТ
Са друге планете – Роналдо хет-триком исписао историју фудбала! /видео/
Небојша Ушке Вучићевић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Круг „двојком“ врти у вечност!
Мохамед Салах - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СПОРТ
Египатски краљ фудбала опет написао историју, али раскид са Енглезима све ближи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала