- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Украјина примењује фосфорне и касетне бомбе

© AP Photo / Mohammed ZaatariКасетне бомбе
Касетне бомбе - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Русија је открила да је Украјина користила фосфорне и касетне бомбе, изјавио је на заседању Савета безбедности Уједињених нација стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Приметили смо да кијевски режим масовно примењује фосфорну муницију. О касетним бомбама, које су данас користиле Оружане снаге Украјине у Доњецку и које су раније коришћене, сам већ говорио“, рекао је Небензја.
Према његовим речима, Кијев масовно нарушава међународно хуманитарно право.
„Тренутно главна претња цивилима у Украјини проистиче од оружаних формација украјинских неонациста, који спроводе прави терор према својим грађанима. Масовно нарушавају међународно хуманитарно право и људска права. Националисти размештају тенкове, артиљерију и вишецевне бацаче ракета поред вртића и школа“, изјавио је он.
Он је нагласио и да су заробљени руски војници подвргнути различитим видовима мучења.

Небензја упозорава: Биоматеријали могу пасти у руке радикалима у Украјини

Руски амбасадор у УН је упозорио да постоји опасност да у руке украјинских радила падну биоматеријали из лабораторија у Украјини.
„Још једном желим да упозорим на опасност да биоматеријали са опасним сојевима падну у руке украјинских радикала који су способни за нељудске провокације против цивила у украјинским градовима“, изјавио је Небензја.
Он је закључио да постоје информације о могућим диверзијама и у украјинском гасоводу.
Подсетимо, раније је градоначелник Доњецка Алексеј Кулемзин саопштио да је поред Владе у центру града погођена украјинска ракета „Точка-У“. Штаб територијалне одбране ДНР је саопштио да је убијено 20 људи, а девет је рањено. Министарство здравља ДНР-а је саопштило да је 17 погинуло и хоспитализовано 28 рањеника. Лидер ДНР-а Денис Пушилин је удар „Точка-У“ на Доњецк назвао ратним злочином Кијева.
Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
У Доњецку пронађени нови докази: Украјина примењивала касетне бомбе на цивилима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала