- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет Европе остаје без руских 33 милиона евра

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаседање Европског парламента у Стразбуру
Заседање Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Русија ове године није уплатила годишњу чланарину Савету Европе и нема смисла да то чини, пошто ће се повући из организације „не чекајући спољне одлуке“, саопштио је потпредседник Савета Федерације Константин Косачов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
„У складу са чланом 7 Повеље Савета Европе, држава се повлачи из Савета Европе и, наравно, престаје да учествује у свим његовим структурама, укључујући ПССЕ. Русија није уплатила чланарину за ову годину. Не видим разлога да то учини ако буде донета одлука да се Русија повуче из Савета Европе“, рекао је сенатор.
Он је појаснио да је годишња чланарина Русије у Савету Европе 33 милиона евра – земље-чланице организације плаћају их до 1. јула. Говорећи о роковима повлачења Русије из СЕ, Косачов је рекао да ће се Русија повући, "не сачекавши било чије спољне одлуке“.
Претходно је премијер Пољске Матеуш Моравјецки саопштио да је Савет Европе покренуо процедуру привременог обустављања чланства Русије у тој организацији, на иницијативу његове земље и Украјине.
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
РУСИЈА
Москва: Савет Европе изгубиће смисао постојања без Русије – одлука о суспензији политизована
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала