- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши „број 2“: Шта ако неко Ђоковићу каже „смири се“, па га то изиритира?

© PEDJA MILOSAVLJEVICМаријан Вајда (лево), Гебхард Грич (средина) и Новак Ђоковић
Маријан Вајда (лево), Гебхард Грич (средина) и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Алекс Кореча, некадашњи тенисер а сада аналитичар, говорио је о ситуацију у којој се налази Новак Ђоковић након што се растао са тренером Марјаном Вајдом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Ђоковић и Вајда су се недавно растали након петнаестогодишње сарадње током које је освојено 20 Гренд слем титула и оборено много рекорда.
Српски тенисер ће наставити да сарађује са Гораном Иванишевићем, али Кореча верује да је потребан још неко у његовом тиму.
„Сигуран сам да Новак мора да пронађе неког ко ће бити његова продужена рука јер је Марјан практично то радио. Марјан је знао тачно како да реагује и како да се носи са кључним моментима, јер га је баш добро познавао. Можда неки други тренер дође и каже: 'Немој то овако, немој то онако' или му само каже 'Смири се', а то Новака изиритира“, истакао је Кореча за „Еуроспорт“.
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СПОРТ
Ђоковићу се поновила историја, али – ово није 2017. година
Некада други тенисер света верује да Новак са наредним избором, уколико до истог уопште дође, мора да погоди.
„Он мора да зна шта жели од следећег тренера како би пронашао некога ко ће му помоћи. У супротном, он ће свакога константно упоређивати са Марјаном и то може да буде проблематично. Новак има још три, четири године тениса у себи и биће веома занимљиво видети кога ће изабрати јер је то за њега веома битна одлука“, додаје Кореча.
Вајда је у Новаков тим дошао као некадашњи тенисер, али никада током играчке каријере није сматран елитом, као што је Горан Иванишевић, али и били Радек Шћепанек и Андре Агаси, са којима је српски тенисер неуспешно сарађивао једно време.
„Код врхунских играча видимо да им је свима потребан неки изузетни бивши тренер или играч, неко ко зна како им је ту где јесу и у кога имају много поверења. Неко ко ће радити 'прљав посао'. Марјан је бивши тренер и бивши играч и неко ко добро познаје игру. Не дешава се да такви људи само нестану јер се они често ротирају, а Марјан је остао на позицији скоро заувек“.
Кореча је и спекулисао о потенцијалном разлогу растанка Србина и Словака.
„Ово је на крају показало да је Новаку можда потребна нека свежина коју Марјан не може да му пружи. А, можда је Марјан мислио 'Добро, већ сам дао довољно, потребни су ми одмор и време за себе и породицу'“, подвукао је Шпанац.
Док чекате наредни Новаков меч, погледајте шта Американци мисле о томе што српског тенисера нема у њиховој земљи...
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
Вајда открио најдражу успомену из Новакове каријере – сетио се и Федерера /видео/
Српски тенисер Новак Ђоковић прославља победу над Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу Вимблдона. - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Мекнами напао британског новинара – због Ђоковића и „срамног коментара“
Пепе Имас, шпански гуру, бивши тенисер и пријатељ Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СПОРТ
Огласио се „гуру“ – и говорио о Ђоковићу
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала