- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада САД у Црној Гори реаговала на изјаву митрополита Јоаникија о кризи у Украјини

CC0 / Unsplash / Америчка застава
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Амбасада Сједињених Америчких Држава у Црној Гори позвала је све друштвене лидере, укључујући челнике Српске православне цркве, да стану у одбрану храброг народа Украјине који је, како се наводи, жртва немилосрдног убијања чији је једини циљ да председник Русије Владимир Путин оствари своје геостратешке циљеве.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
То је из Амбасаде саопштено на упит Радија Слободна Европа (РСЕ) поводом изјаве митрополита Српске православне цркве (СПЦ) Јоаникија "да је Црна Гора пројектована да буде мала Украјина".
У одговору Амбасаде се наводи и да председник Путин сноси потпуну одговорност за, како наводе, "неморалан, неоправдан и ничим изазван напад на народ Украјине".
"Знајући за шта је председник Путин способан, време је да Црна Гора удвостручи напоре у циљу придруживања Европској унији (ЕУ), како би обезбедила своју будућност - просперитетне, демократске европске државе", навели су из Амбасаде САД, а пренео је Танјуг.
Митрополит СПЦ у Црној Гори Јоаникије је раније изјавио да су "догађаји у Украјини последице безбожништва", и да је "Црна Гора пројектована да буде мала Украјина".
"Ми морамо да саосећамо са православним народом у Украјини, пре свега да се молимо Богу за тај народ, који се, нажалост, међусобно завадио. А то нам не делује непознато: и код нас је много подела и завада. Па и Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина", истакао је Јоаникије.
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
РЕГИОН
Митрополит Јоаникије: Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала