- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Филмски повратак и потврда доминације – Јокић показао Ембиду ко је главни!

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса остварили су победу након што су губили 19 разлике против Филаделфија 76ерса у дуелу два главна МВП кандидата – Николе Јокића и Џоела Ембида.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Денвер је победио Филаделфију на гостовању резултатом 114:110, након што је надокнадио највећи овосезонски заостатак.
У дуелу на који се чекало преко 800 дана Јокић је меч завршио са 22 поена (8/16 из игре), 13 скокова и осам асистенција, уз по две украдене лопте и блокаде.
Са друге стране Ембид јесте изгубио, али није подбацио, пошто је имао 34 поена (11/20), девет скокова, четири асистенције, једну украдену и две блокаде.
Ипак, на крају је победу остварио актуелни МВП и коначно савладао Ембида у мечу на који су навијачи чекали тачно 825 дана, углавном због повреда Камерунца и сличног.
Нагетси нису добро почели утакмицу, а Ембид је доминирао поред Јокића.
Српски ас је губио лопте и промашивао шутеве, док је Ембид погађао све, па и тројку са једне ноге, те је веома брзо био двоцифрен.
Предност домаћина је расла и расла, а средином другог квартала дошла је и до 19 разлике.
Утакмица је тада могла да буде преломљена, али је Ембид добио трећи фаул, а Јокић је кренуо да доминира – и неколико минута касније било је само пет поена заостатка за Нагетсе!
Моментум из другог квартала Денвер није баш најбоље успео да пренесе и на трећи, па се Фила консолидовала и поново увећала предност. Пред последњих 12 минута било је +7 (88:81).
Сјајни резервиста Демаркус Казинс је са две везане тројке држао Денвер у игри, а средином последње четвртине истакао се руки Боунс Хајланд, који је са три тројке у само неколико напада вратио предност Денверу.
Јокић је у последњој деоници постигао само три поена, али су два дошла за веома битних +4 на минут и по до краја, након чега 76ерси нису постигли кош све до 18 секунди до краја.
Братон је на 14 секунди промашио бацање и дао прилику домаћину да изједначи, али је Џорџ Нијенг промашио два шута, а српски центар са линије за слободна бацања ставио тачку на меч.
Најбољи поред Јокића био је поменути Хајланд, којег су гледали шира и ужа родбина из Вашингтона. Он је постигао 21 поен уз много битне четири тројке.
Вил Бартон је убацио 20 поена, Монте Морис је имао 11 уз шест асистенција, а Џамајкл Грин десет уз осам скокова.
На другој страни, изузев Ембида, највише се истакао Џејмс Харден са 24 поена, девет скокова и 11 асистенција.
Тајрис Мекси је постигао 19, док је двоцифрен био још само Тобајас Херис са десет поена и седам скокова. Занимљиво да је Матис Тајбул имао +/- од +16, са девет поена, пет скокова, шест украдених и две блокаде.
НБА резултати, понедељак на уторак:
Кливленд – Клиперс 120:111пп
Атланта – Портланд 122:113
Филаделфија – Денвер 110:114
Оклахома – Шарлот 116:134
Сан Антонио – Минесота 139:149
Голден СТејт – Вашингтон 126:112
Сакраменто – Чикаго 112:103
Јута – Милвоки 111:117
Лејкерс – Торонто 103:114
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала